Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Deputații moldoveni se întrunesc în prima ședință din sesiunea de primăvară

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 23.09.2016
Заседание Парламента 23.09.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Cel mai important proiect ce va fi examinat de deputații moldoveni în sesiunea de primăvară-vară va fi cel de modificare a Codului Electoral.

CHIȘINĂU, 22 feb – Sputnik. Prima ședință plenară a Parlamentului în sesiunea de primăvară-vară va avea loc pe 24 februarie. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședința Biroului permanent al Legislativului.

”Prima ședință va avea loc vineri, 24 februarie. Este o ordine de zi de început, cu momente organizatorice dar și cu agenda priorităților Parlamentului pentru anul 2017”, a declarat Candu.

Potrivit președintelui Legislativului, prioritățile pentru deputații moldoveni rămân implementarea legilor și controlul parlamentar a celor mai importante reforme lansate pe parcursul anului trecut: lupta împotriva corupției, sistemul financiar-bancar, reforma justiției.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Proiect ”cu barbă” în Parlament care vizează majoritatea cetățenilor din Moldova

Candu a precizat că în actuala sesiune Parlamentul va examina și inițiativa de modificare a Codului Electoral.

”Există un demers din partea societății civile care a propus formarea unui grup de lucru de modificare a legislației electorale. Sunt și recomandările Curții Constituționale și a observatorilor. Prima ședință a acestui grup ar putea avea loc în două săptămâni”, a precizat Andrian Candu.

Constituția Republicii Moldova prevede că Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. A doua sesiune începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0