De râsul găinilor! România importă carnea de porc și brânzeturile

© Sputnik / Игорь Зарембо / Trecere la banca de fotografiiMezeluri și produse din carne
Mezeluri și produse din carne - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Deși au o țară cu condiții optime pentru dezvoltarea agriculturii, între cele mai bune în Europa, românii mănâncă de la străini. În topul importurilor se află carnea de porc, ciocolata și brânzeturile

CHIȘINĂU, 21 feb — Sputnik. Chiar dacă 2016 a fost unul dintre cei mai buni ai agricoli, în România a fost nevoie de importuri masive de hrană scrie activenews.ro.
În topul alimentelor importate se află carnea de porc, ciocolata și brânzeturile.

Uzina de ciment din or. Rezina цементный завод г. Резина - Sputnik Moldova
BNR a năruit cu premeditare economia națională, argumentează un economist român

Carnea de porc a fost principalul produs alimentar importat în 2016, în creștere cu 10% față de 2015, pentru care s-au cheltuit mai bine de 300 de milioane de euro.

Grâul, produsele de panificație, ciocolata, brânzeturile sau preparatele alimentare sunt în topul importurilor. Tot din străinătate au mai fost aduse carne de pasăre, lapte, smântână, fructe și legume, în special roșii.

În cazul roșiilor, importurile s-au majorat cu 16,6 milioane euro, la 62,4 milioane de euro, la un volum de 68.500 tone, ceea ce reprezintă o creștere cu 35,2% față de același interval din anul anterior.

Uniunea Europeană a fost principalul partener în comerțul agroalimentar al României, cu 54,4% din exporturi și 73,9% din importuri.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0