BNR a năruit cu premeditare economia națională, argumentează un economist român

© Sputnik / Родион ПрокаUzina de ciment din or. Rezina цементный завод г. Резина
Uzina de ciment din or. Rezina цементный завод г. Резина - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Economistul Constantin Cojocaru acuză Banca Națională a României de asasinat economic, afirmând că toate falimentele bancare și privatizările frauduloase din ultimii douăzeci și șase de ani s-au făcut cu intenție.

BUCUREŞTI, 29 Mar — Sputnik. Cozile de topor şi trădătorii au vândut interesele naţionale pe arginţi pentru a avea acces rapid la funcţii de conducere în stat şi pentru a pune mâna pe pradă, în colaborare cu capitalul străin, afirmă Constantin Cojocaru într-un dialog purtat la București cu jurnalistul din Republica Moldova Iurie Roşca.

Constantin Cojocaru - Sputnik Moldova
Economist: iată care este cauza sărăciei din România

Economistul român Constantin Cojocaru acuză Banca Națională a României de asasinat economic, afirmând că toate falimentele bancare și privatizările frauduloase din ultimii douăzeci și șase de ani s-au făcut cu intenție. El se sfiește să spună lucrurilor pe nume și, făcând referire la datele Institutului Național de Statistică, menționează că 88% din întreprinderile din România sunt controlate din afară.

"În ultimii douăzeci şi șase de ani în România au fost făcute investiţii în valoare de circa 500 miliarde de euro. Din aceste 500 de miliarde, conform Institutului Naţional de Statistică, 5 miliarde au fost din capital strain. Deşi investiţiile din capital sunt de 1%, străinii controlează 88% din economia românească. Înţelegeţi dimensiunile jafului?", a precizat Cojocaru.

Cântecul investiţiilor străine este auzit în Romania de 26 de ani. Să vină capitalul străin, să vindem fabricile, uzinele şi băncile pentru că sunt falimentare, dar cei care conduc ţara de douăzeci şi şase de ani le-au adus în stare de faliment, arată economistul.

Din avuţia care se creează anual în România, de aproximativ 150 de miliarde de euro, 90 de miliarde sunt profituri, iar 88% din aceste profituri sunt încasate de străini, deci pleacă afară, aici rămânând salarii și pensii de mizerie care nu permit să facem investiții, nu permit să facem locuri de muncă, a mai menţionat economistul.

"Banca Naţională a României a pus tiparniţa în funcţiune, a aruncat cantităţi uriaşe de bani în circulaţie. Inflaţie de 100, 200, 250 %. Inflaţia a generat, prin creşterea salariilor şi pensiilor mai încet decât creşterea preţurilor, reducerea puterii de cumpărare, deci restrângerea cererii. Astfel întreprinderile nu au mai avut cui să vândă; neavând cui să vândă, au intrat în faliment. A fost o crimă pusă la cale cu ştiinţă de Banca Naţională a României", a subliniat Constantin Cojocaru.

Fluxul de știri
0