Patru țări NATO vor să fie apărate nu de NATO, ci de Rusia

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaProtest anti-NATO
Protest anti-NATO - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Lovitura pentru NATO, titrează cyd.ro, precizând că, în caz de atac militar, patru țări care sunt membre ale Alianței Atlanticului de Nord vor să fie aparate de Rusia.

CHIȘINĂU, 20 feb — Sputnik. Cetățenii din patru țări membre ale NATO ar prefera ca în cazul unui atac să fie apărați de către Rusia, arată un sondaj Gallup, ale cărui rezultate au fost publicate vineri de Bloomberg și preluate de către cyd.ro.

Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Moldova
Serghei Lavrov: acțiunile NATO în România destabilizează situația în regiune

Potrivit cercetării sociologice, Rusia a fost prima opțiune populară în Bulgaria, Grecia, Slovenia și Turcia. Bulgarii și grecii îi consideră pe turci principala amenințare.

Pe plan mondial, cetățenii din cele mai multe țări și-ar dori sprijin militar din partea Statelor Unite. Rușii și chinezii s-au desemnat unii pe ceilalți ca aliați preferați.

Un analist citat de Bloomberg remarcă o diviziune între țările cu populație majoritar ortodoxă și cele occidentale, cu unele excepții: slovenii, deși cei mai mulți sunt catolici, înclină către Rusia, în timp ce românii, deși ortodocși, îi preferă pe americani.

Sondajul Gallup a fost efectuat în perioada octombrie-decembrie 2016, pe eșantioane de câte 1.000 de persoane din 66 de țări.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0