Imagini video care surprind momentul în care este omorât Kim Jong Nam

© AFP 2024 / STR / JOONGANG SUNDAY VIA JOONGANG ILBOKim Jong Nam, ein Halbbruder des nordkoreanischen Staatschefs Kim Jong-un
Kim Jong Nam, ein Halbbruder des nordkoreanischen Staatschefs Kim Jong-un - Sputnik Moldova
Abonare
Mass-media occidentale au distribuit înregistrările camerelor de supraveghere de pe aeroportul capitalei Malaieziei în care, cel mai probabil, a fost surprins momentul asasinării lui Kim Jong Nam, fratele lui Kim Jong Un.

CHIȘINĂU, 20 feb — Sputnik. Atentatul asupra lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al lui Kim Jong Un, a fost comis la 13 februarie pe aeroportul din Malaiezia. Victima urma să zboare la Makao, unde locuiește familia sa. Anchetatorii presupun că atacul a fost săvârșit de două femei care au dispărut imediat de la locul crimei. Ulterior, în cadrul investigațiilor au fost reținute câteva persoane.

Potrivit ipotezelor avansate, Kim Jong Nam ar fi putut fi atacat cu ace otrăvite, prin stropirea direct pe față cu un lichid toxic sau prin aplicarea pe față a unui tampon îmbibat cu o substanță otrăvitoare. Presa sud-coreeană, făcând trimitere la opinia experților, nu exclude că în timpul atacului ar fi fost utilizată o substanță extrem de toxică, cu efect neuroparalizant.

Mediile de informare occidentale au distribuit înregistrările camerelor de supraveghere din care se vede cum o femeie îmbrăcată în blugi și tricou alb îl apucă brusc pe bărbat în timp ce o altă femeie îi pulverizează în față substanța toxică.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0