Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Orheienii părăsesc Platforma lui Andrei Năstase

© Sputnik / Мирослав РотарьЛидеры платформы "DA" зачитали требования - неутверждение президентом кандидата в премьеры, роспуск парламента и.т.д.
Лидеры платформы DA зачитали требования - неутверждение президентом кандидата в премьеры, роспуск парламента и.т.д. - Sputnik Moldova
Abonare
Fruntașii filialei raionale Orhei a Partidului "Platforma Demnitate și Adevăr" au părăsit formațiunea, acuzându-l pe liderul ei, Andrei Năstase, că este “avid după bani și putere”.

CHIȘINĂU, 29 ian — Sputnik. 25 de fruntași ai filialei din Orhei ai Partidului Platforma DA au anunțat astăzi că părăsesc formațiunea condusă de Andrei Năstase.

Andrei Năstase și Maia Sandu în fața Parlamentului European - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu și Andrei Năstase sunt împreună...

Declaraţia prin care aceștia își anunță ieșirea din această formațiune a fost citită la şedinţa Organizaţiei Teritoriale Orhei a PPDA de către Leonid Globu.

Documentul semnat de cei care părăsesc Platforma a fost expediat redacţiei deschide.md.

Semnatarii declarației afirmă că în timpul manifestațiilor de protest organizate de această formațiune în centrul Capitalei au fost adunați din donații "sume colosale de bani„ pe care unii fruntași ai formațiunii i-au însușit. Ei îi acuză pe Andrei Năstase și Chiril Moțpan, un alt fruntaș al Platformei, că nu i-au pedepsit pe cei vinovați.

Totodată semnatarii declarației susțin că Andrei Năstase conduce de o manieră dictatorială Platforma.

"Noi plecăm, părăsim acest partid, capturat de o gașcă de elemente criminale, care nu au nimic în comun cu năzuințele poporului umil și sărăcit. Doriți numai bani și putere. N-avem încredere în voi", afirmă cei 25 care au părăsit Platforma.

Octavian Racu - Sputnik Moldova
Proiectul Băsescu-Șalaru, un pericol pentru Maia Sandu și Andrei Năstase

Cu referire la plecarea celor 25 de orheieni din Platforma DA, publika.md amintește că la mijlocul lunii ianuarie, alţi patru membri ai partidului "DA" au părăsit formațiunea. Aceștia susțineau că Andrei Năstase cerea ca fiecare filială raională să contribuie cu câte 15.000 de lei lunar la bugetul partidului, însă oamenii au refuzat.

© deschide.mdDeclaratie
Declaratie - Sputnik Moldova
Declaratie

Totodată publika.md amintește că mai mulți membri din cadrul Platformei au afirmat că banii care erau colectați de la protestatari în Piața Marii Adunări Naţionale erau folosiţi pentru a-i face imagine lui Năstase, nu pentru dezvoltarea partidului.

Şi reprezentanții Uniunii Veteranilor Războiului pentru Independenţă au părăsit, în luna iulie 2016, Partidul "Platforma Demnitate și Adevăr". Veteranii s-au arătat atunci nemulțumiți de faptul că Platforma Civică "Demnitate şi Adevăr" s-a transformat în partid.

Iar în luna august, şi preşedintele organizaţiei Chişinău a Partidului "Demnitate şi Adevăr", Nicolae Gârbu, a părăsit formaţiunea. El şi-a exprimat nemulţumirea faţă de atitudinea autoritară și antidemocratică a liderului partidului, Andrei Năstase.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.
Fluxul de știri
0