Jocul măștilor în stil italian: carnavalul de la Veneția

Abonare
Carnavalul de la Veneția este una dintre cele mai spectaculoase și mai impresionante sărbători care se desfășoară la Veneția în luna februarie, cu participarea a mii de persoane. Urmăriți un reportaj fotografic de la carnavalul care a cuprins întreg orașul.

Circa 500 de mii de turiști vin în fiecare an la Veneția în această perioadă. Carnavalul de la Veneția (Carnevale di Venezia) este inaugurat cu ”Festa delle Marie”, o străveche sărbătoare închinată eliberării fecioarelor venețiene răpite de pirații din Istria.

Începând cu anul 1996, carnavalul de la Veneția își are propriul imn care a fost scris de renumitul creator de modă francez Pierre Cardin. Imagini spectaculoase de la Carnaval sunt prezentate în reportajul fotografic Sputnik Georgia.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

© REUTERS / Tony GentilePrima mențiune despre carnavalul de la Veneția ține de anul 1094, deși până în sec. XIII - XIV la carnavaluri nu se purtau măști.
Prima mențiune despre carnavalul de la Veneția ține de anul 1094, deși până în sec. XIII - XIV la carnavaluri nu se purtau măști. - Sputnik Moldova
1/19
Prima mențiune despre carnavalul de la Veneția ține de anul 1094, deși până în sec. XIII - XIV la carnavaluri nu se purtau măști.
© REUTERS / Tony GentileParticipanții la festivalul de la Veneția defilează în gondole pe canalele orașului.
Participanții la festivalul de la Veneția defilează în gondole pe canalele orașului. - Sputnik Moldova
2/19
Participanții la festivalul de la Veneția defilează în gondole pe canalele orașului.
© REUTERS / Tony GentileLa Veneția era foarte răspândit obiceiul de a purta măști timp de jumătate de an, din august până la Postul Mare. În imagine: o participantă la carnaval se plimbă costumată prin centrul orașului.
La Veneția era foarte răspândit obiceiul de a purta măști timp de jumătate de an, din august până la Postul Mare. În imagine: o participantă la carnaval se plimbă costumată prin centrul orașului. - Sputnik Moldova
3/19
La Veneția era foarte răspândit obiceiul de a purta măști timp de jumătate de an, din august până la Postul Mare. În imagine: o participantă la carnaval se plimbă costumată prin centrul orașului.
© REUTERS / Tony GentileFemeile de moravuri ușoare purtau măști în permanență.
Femeile de moravuri ușoare purtau măști în permanență. - Sputnik Moldova
4/19
Femeile de moravuri ușoare purtau măști în permanență.
© REUTERS / Tony GentileÎn anul 1703, în legătură cu creșterea numărului caselor de toleranță, la Veneția a fost chiar interzis purtatul măștilor, însă peste un an decizia a fost anulată.
În anul 1703, în legătură cu creșterea numărului caselor de toleranță,  la Veneția a fost chiar interzis purtatul măștilor, însă peste un an decizia a fost anulată. - Sputnik Moldova
5/19
În anul 1703, în legătură cu creșterea numărului caselor de toleranță, la Veneția a fost chiar interzis purtatul măștilor, însă peste un an decizia a fost anulată.
© REUTERS / Tony GentileDupă căderea Republicii Venețiene, împăratul Austriei a interzis în 1797 carnavalul.
După căderea Republicii Venețiene, împăratul Austriei a interzis în 1797 carnavalul. - Sputnik Moldova
6/19
După căderea Republicii Venețiene, împăratul Austriei a interzis în 1797 carnavalul.
© REUTERS / Tony GentileÎn sec. XIX s-au făcut încercări de a restabili tradiția Carnavalului de la Veneția, însă a fost vorba doar de niște inițiativele private.
În sec. XIX s-au făcut încercări de a restabili tradiția Carnavalului de la Veneția, însă a fost vorba doar de niște inițiativele private. - Sputnik Moldova
7/19
În sec. XIX s-au făcut încercări de a restabili tradiția Carnavalului de la Veneția, însă a fost vorba doar de niște inițiativele private.
© REUTERS / Tony GentileAbia în anul 1979 guvernul Italiei a decis să restabilească tradiția desfășurării anuale a carnavalului, considerându-l drept o bună metodă de popularizare a istoriei și culturii Veneției.
Abia în anul 1979 guvernul Italiei a decis să restabilească tradiția desfășurării anuale a carnavalului, considerându-l drept o bună metodă de popularizare a istoriei și culturii Veneției. - Sputnik Moldova
8/19
Abia în anul 1979 guvernul Italiei a decis să restabilească tradiția desfășurării anuale a carnavalului, considerându-l drept o bună metodă de popularizare a istoriei și culturii Veneției.
© REUTERS / Tony GentileMăști de carnaval în magazinele din Veneția.
Măști de carnaval în magazinele din Veneția. - Sputnik Moldova
9/19
Măști de carnaval în magazinele din Veneția.
© REUTERS / Tony GentileUn turist își face un selfi cu un participant la carnavalul de la Veneția.
Un turist își face un selfi cu un participant la carnavalul de la Veneția. - Sputnik Moldova
10/19
Un turist își face un selfi cu un participant la carnavalul de la Veneția.
© REUTERS / Tony GentileAnual, la Veneția vin circa jumătate de milion de turiști pentru a participa la carnaval.
Anual, la Veneția vin circa jumătate de milion de turiști pentru a participa la carnaval. - Sputnik Moldova
11/19
Anual, la Veneția vin circa jumătate de milion de turiști pentru a participa la carnaval.
© REUTERS / Tony GentileCarnavalul de la Veneția este inaugurat de ziua Festa delle Marie, o sărbătoare străveche închinată eliberării fecioarelor venețiene răpite de pirații din Istria.
Carnavalul de la Veneția este inaugurat de ziua Festa delle Marie, o sărbătoare străveche închinată eliberării fecioarelor venețiene răpite de pirații din Istria. - Sputnik Moldova
12/19
Carnavalul de la Veneția este inaugurat de ziua Festa delle Marie, o sărbătoare străveche închinată eliberării fecioarelor venețiene răpite de pirații din Istria.
© REUTERS / Tony GentileÎncepând cu anul 1996, carnavalul de la Veneția își are propriul imn care a fost scris de renumitul creator de modă francez Pierre Cardin.
Începând cu anul 1996, carnavalul de la Veneția își are propriul imn care a fost scris de renumitul creator de modă francez Pierre Cardin. - Sputnik Moldova
13/19
Începând cu anul 1996, carnavalul de la Veneția își are propriul imn care a fost scris de renumitul creator de modă francez Pierre Cardin.
© REUTERS / Tony GentileParticipanții la carnaval, în bărci pe Marele Canal.
Participanții la carnaval, în bărci pe Marele Canal. - Sputnik Moldova
14/19
Participanții la carnaval, în bărci pe Marele Canal.
© REUTERS / Tony GentileUnul dintre momentele importante ale carnavalului: concursul pentru cea mai bună mască.
Unul dintre momentele importante ale carnavalului: concursul pentru cea mai bună mască.ă mască. - Sputnik Moldova
15/19
Unul dintre momentele importante ale carnavalului: concursul pentru cea mai bună mască.
© REUTERS / Tony GentilePrimele măști erau destul de simple și nu erau purtate pentru a acoperi fața, ci pentru putea contacta de la egal la egal cu persoane din alte categorii sociale.
Primele măști erau destul de simple și nu erau purtate pentru a acoperi fața, ci pentru putea contacta de la egal la egal cu persoane din alte categorii sociale. - Sputnik Moldova
16/19
Primele măști erau destul de simple și nu erau purtate pentru a acoperi fața, ci pentru putea contacta de la egal la egal cu persoane din alte categorii sociale.
© REUTERS / Tony GentileMăștile moderne sunt pictate manual, cu utilizarea foiței de aur, fiind ornate cu pene și pietre prețioase.
Măștile moderne sunt pictate manual, cu utilizarea foiței de aur, fiind ornate cu pene și pietre prețioase. - Sputnik Moldova
17/19
Măștile moderne sunt pictate manual, cu utilizarea foiței de aur, fiind ornate cu pene și pietre prețioase.
© REUTERS / Tony GentileParticipanții la carnavalul, în costume de luptători de sumo la parada de pe Marele Canal.
Participanții la carnavalul, în costume de luptători de sumo la parada de pe Marele Canal. - Sputnik Moldova
18/19
Participanții la carnavalul, în costume de luptători de sumo la parada de pe Marele Canal.
© REUTERS / Tony GentileCarnavalul de la Veneția este cunoscut în toată lumea, fiind una dintre principalele curiozități ale orașului.
Carnavalul de la Veneția este cunoscut în toată lumea, fiind una dintre principalele curiozități ale orașului. - Sputnik Moldova
19/19
Carnavalul de la Veneția este cunoscut în toată lumea, fiind una dintre principalele curiozități ale orașului.
Fluxul de știri
0