Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alexandru Tănase: cultele religioase care se implică politic trebuie sancționate

© Sputnik / Sputnik MoldovaAlexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale
Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, vrea sancționarea cultelor religioase care se implică în viața politică

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. Președintele Curții Constituționale din Moldova (CCM), Alexandru Tănase, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă că trebuie înăsprită legislația electorală.

Igor Dodon la Moscova - Sputnik Moldova
Declarație fără precedent făcută de Igor Dodon la Moscova

Curtea a cerut introducerea unor reglementări exprese în Codul Penal pentru incriminarea coruperii alegătorilor în cadrul alegerilor prezidenţiale și necesitatea introducerii mecanismelor de sancționare promptă şi imediată a oricărei tentative de implicare a cultelor religioase în campaniile electorale.

„Republica Moldova este un stat laic, iar implicarea cultelor religioase în campanii nu poate fi acceptată. Sunt necesare sancțiuni precum suspendarea activității cultelor care se implică politic", a menționat Tănase.

Tănase se arată convins că ajustarea legislației electorale de către Parlament va contribui la modernizarea și transparentizarea alegerilor în Republica Moldova.

Parlamentul are la dispoziție trei luni pentru a soluționa Adresele expediate de către Curtea Constituțională.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0