Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce spune Curtea Constituțională despre recalcularea pensiei după pensionare

© Sputnik / Evghenii PANASENCOПенсионер pensionar bătrâni bătrân
Пенсионер pensionar bătrâni bătrân - Sputnik Moldova
Abonare
Omisiunea legislativă privind recalcularea pensiei, pentru care a fost sesizată Curtea Constituțională, a fost soluționată de Parlament

CHIȘINĂU, 16 feb – Sputnik. Curtea Constituțională (CC) a sistat procesul de verificare a prevederilor legale referitoare la dreptul de recalculare a pensiei persoanelor care continuă să muncească după pensionare. Potrivit magistraților, omisiunea legislativă invocată de autorul excepţiei a fost soluţionată între timp de Parlament.

Пожилая пара, отдыхающая на бульваре - Sputnik Moldova
Societate
Cine mai prinde pensie în Moldova după reformă

În decembrie anul trecut, deputații au adoptat Legea privind sistemul public de pensii, ce permite recalcularea pensiei persoanelor care continuă să activeze după realizarea dreptului la pensie pentru limită de vârstă.

”În acest context, excepţia ridicată a rămas fără obiect, fiind reglementată de o altă prevedere decât cea contestată, care nu a fost contestată de autorul excepţiei și a fost respinsă de Curte”, constată magistrații.

Decizia CC este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0