Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tragic: O fetiţă de 3 ani îşi mângâia mama care murise, să o încălzească

© Pixabay / PexelsViolență
Violență - Sputnik Moldova
Abonare
O femeie care locuia într-o încăpere de lângă Muzeul „Petru Poni" din Iași a fost găsită moartă de concubinul său

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. Nenorocirea s-a întâmplat într-o anexă de lângă Muzeul „Petru Poni" din regiunea Copou, Iași, transmite Sputniknews.ro, citând Ziaruldeiasi.ro.

„Femeia în vârstă de 40 de ani locuia acolo împreună cu fiica sa de trei ani şi cu concubinul său. În cursul nopţii trecute, bărbatul şi-a găsit partenera fără suflare, în timp ce fetiţa de 3 ani o mângâia, să o încălzească”, transmite sursa citată.

Младенец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii șocante despre cazul bebelușului din Moldova vândut unei nemțoaice

La locul incidentului a fost solicitat de concubinul victimei echipaj de terapie intensivă de la SMURD, care, însă, a constatat decesul femeii.

„Femeia a fost găsită decedată, fără indicaţie de resuscitare, într-o casă rece. Fetiţa ei de trei ani era în hipotermie şi îşi mângâia mama. Minora a fost transportată pentru îngrijiri de specialitate la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria””, a spus Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Casa în care locuiau cei trei nu era racordată la nicio utilitate.

Autoritățile au specificat că fetiţa mai are doi fraţi de care ma­ma nu s-a putut ocupa şi care au ajuns în pla­sament familial la bunicii paterni.

Minora de 3 ani este acum sub supravegherea medicilor de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria", iar după externare va fi luată în îngrijirea specialiştilor de la centrul de urgenţă, până când se va găsi o altă soluţie, cum ar fi un plasament la un asistent maternal profesionist. Cel mai probabil micuța va ajunge în grija statului, întrucât bunica fetiţei din comuna ieşeană Răducăneni a anunţat că nu se poate ocupa şi de al treilea nepot.

„Copilul a ajuns la noi fără însoţitor legal, cu o stare generală influenţată, era neîngrijit, îmbrăcat neadecvat şi pentru că am constatat că este un caz social, asistentul nostru social a anunţat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Momentan, va rămâne internată deoarece are o afecţiune respiratorie intercurentă, însă ca­re nu pune probleme majore. Când a ajuns la spital avea o temperatură corporală de 36.7, posibil să fi fost găsită cu hipotermie de echipajul medical la faţa locului şi până a ajuns la noi a fost încălzită şi stabilizată. A fost hrănită, a primit şi jucării, aşteptăm să vedem cum va evolua starea ei", a precizat pentru Ziarul de Iași, medicul-şef UPU al unităţii medicalepentru Ziarul de Iași,Tamara Solange Roşu.

Managerul unității medicale a precizat că fetița a fost găsită în frig, probabil din cauza că nimeni nu a mai făcut focul în soba din încăpere. El a menționat că starea acesteia nu este una gravă, se află sub tratament şi îşi va reveni.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0