Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii șocante despre cazul bebelușului din Moldova vândut unei nemțoaice

CC0 / Pixabay / Pexels / Младенец
Младенец - Sputnik Moldova
Abonare
Din informațiile prezentate de autorități reiese că tatăl biologic al bebelușului a participant la tranzacție, în timp ce mama copilului, care mai are trei copii, era internată în spital în Capitală, unde se află și acum.

CHIȘINĂU, 16 feb — Sputnik. Cei trei care au săvârșit crima de vânzare a unui prunc, inclusiv tatăl biologic al acestuia, au fost arestați pentru 72 de ore, a anunțat Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

В Сочи появился первый в стране бэби-бокс для подкидышей - Sputnik Moldova
Societate
Strigător la cer: bebeluș de 12 zile, vândut de moldoveni unei nemțoaice

Amintim că miercuri, ziua amiaza mare, la ora 14.30, la punctul de trecere a frontierei de la Leușeni, s-au prezentat trei indivizi, o cetățeană a Germaniei, în vârstă de 38 de ani, și doi bărbați care dețin cetățenie dublă: a Republicii Moldova și României și, respectiv, bebelușul de 12 zile. Cei trei au prezentat o procură autentificată de un notar din Bălți, prin care tatăl biologic al copilului își dădea acordul ca acesta "să fie însoțit la odihnă peste hotare" de cetățeana Germaniei, începând cu data de10 martie.

Tatăl bebelușului este o persoană certată cu legea, recent întors din penitenciar, unde a ispăşit pedeapsa pentru tâlhărie şi mai are încă alţi trei copii. Totodată, familia din care provine bebeluşul este una extrem de săracă.

Poliţiştilor de frontieră li s-a părut suspect că acest copil, care a fost născut acum 12 zile și care are paşaport de doar 5 zile, este însoțit de cetățeanca străină la "odihnă". Nemţoaica a intrat în Republica Moldova în data de 25 ianuarie. Din discuțiile cu suspecţii, s-a constatat faptul că acest bebeluș a fost vândut de către membrii familiei vulnerabile.

Procuratura a intentat un dosar penal iar dacă suspecții vor fi găsiți vinovați aceștia riscă, în conformitate cu articolul 207 al Codului Penal, de la 2 la 6 ani de pușcărie.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0