Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Moldovei vrea să modifice Constituția țării

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17
Президент Игорь Додон дал большую пресс-конференцию для СМИ 24.01.17 - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon nu renunță la ideea alegerilor parlamentare anticipate, iar pentru asta intenționează să propună operarea unor modificări în Constituția țării, care ar extinde prerogativele șefului al statului.

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, intenționează să vină cu o modificări în Constituția țării pentru a lărgi prerogativele șefului statului în ceea ce ține de cazurile în care poate dizolva Parlamentul. Dodon a făcut declarații în acest sens în cadrul unui interviu acordat unei publicații locale.

Igor Dodon și Donald Tusk - Sputnik Moldova
Politică
Declarații tranșante făcute de Dodon la Bruxelles

Dodon a spus că până la sfârșitul lunii februarie sau, cel târziu, la începutul lunii martie, va înainta inițiativa de modificare a Constituției pentru ca președintele să aibă dreptul de a dizolva Parlamentul în anumite circumstanțe care nu sunt prevăzute în actuala variantă a Legii Fundamentale a țării.

Potrivit acestuia, modificarea Constituției poate fi inițiată de Parlament, cu votul a 34 de deputați, de Guvern sau prin colectarea semnăturilor din partea cetățenilor țării.

„Nu exclud că am putea ajunge la un referendum pentru atribuții suplimentare oferite președintelui țării", a declarat Igor Dodon.

Președintele a subliniat că scopul acestor modificărilor este desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate și a precizat că nu are de gând să renunțe la această idee.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0