Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarații tranșante făcute de Dodon la Bruxelles

© Facebook / Igor DodonIgor Dodon și Donald Tusk
Igor Dodon și Donald Tusk - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele moldovean, Igor Dodon, a făcut un schimb de opinii cu privire la relația dintre UE și Republica Moldova cu președintele Consiliului European, Donald Tusk

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, cu care a făcut un schimb de opinii cu privire la situația curentă și la relațiile dintre UE și Republica Moldova.

”Deși prognozele cu privire la dezvoltarea țării noastre după semnarea Acordului de Asociere cu UE erau foarte optimiste, în realitate, după doi ani de implementare, situația în țară s-a înrăutățit. Aici mă refer atât la indicatorii macroeconomici, calitatea vieții cetățenilor, indicii de percepție a corupției, dar și la independența instituțiilor și libertatea mass-media”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Dodon a spus că, în urma unor alegeri parlamentare ordinare sau anticipate ori în cadrul unui eventual referendum, se va decide că Acordul de Asociere cu UE trebuie anulat. El, în calitate de președinte, va da curs unei astfel de inițiative.

Totodată el a precizat că scăderea încrederii cetățenilor moldoveni în instituțiile UE, dar și a numărului celor care și-ar dori o integrare cu UE, de la 68 la sută în 2009 — la 38 la sută în 2016, se datorează atât proastei guvernări în această perioadă, cât și dublelor standarde cu context geopolitic pe care le-au aplicat oficialii europeni în raport cu ceea ce s-a întâmplat în acești ani la Chișinău.

Președintele a mulțumit pentru sprijinul financiar record acordat țării noastre în ultimii opt ani, dar a menționat că această asistență nu a dus la îmbunătățirea calității vieții oamenilor.

”Am vorbit despre faptul că reformele la Chișinău în mare parte sunt mimate, deși este necesară voință politică pentru reformarea, în primul rând, a instituțiilor de drept, a sistemului de justiție, a procuraturii”, a mai declarat Igor Dodon.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0