Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șeful unei companii de asigurări a fost condamnat la ani grei de pușcărie

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii Anticorupție au reușit să demonstreze în instanță vinovăția managerului companiei de asigurări, care a vrut să sustragă peste nouă milioane de lei din conturile întreprinderii

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Potrivit Procuraturii Generale, managerul financiar adjunct al Companiei ASITO a fost condamnat la 12 ani închisoare, fiind obligat totodată să restituie prejudiciul integral cauzat prin infracţiune, în sumă de peste 3 milioane de lei.

Directorul financiar adjunct al instituţiei a fost reţinut în vara anului trecut. Potrivit materialelor din dosar, inculpatul a intenţionat să sustragă 9,5 milioane de lei din conturile instituției, invocând o datorie fictivă a ASITO faţă de unii agenţi economici.

Astfel, falsificând un contract prin care Compania Internațională de Asigurări ar fi garantat achitarea datoriilor unei companii, inculpatul a reuşit să transfere de pe conturile ASITO pe cele ale agentului economic peste trei milioane de lei.

"În continuarea intenţiei de însuşire şi legalizare a mijloacelor financiare, acesta a organizat încheierea unui contract fictiv dintre agentul economic menţionat şi o companie off-shore, care presupunea achiziţionarea unui utilaj specializat cu 564 340 dolari. În temeiul acestui contract, inculpatul a convertit suma de 3 290 000 lei în dolari SUA şi a transferat-o integral pe conturile bancare deschise în Federaţia Rusă".

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
Evoluţie în dosarul ASITO. Două persoane au fost arestate

Inculpatul intenţiona să sustragă în total 9,5 milioane de lei prin respectiva schemă.

Magistrații au dat verdictul după ce Procuratura Anticorupţie a demonstrat că managerul se face vinovat de comiterea tentativei de delapidare a averii întreprinderii şi spălare de bani, infracţiuni săvârșite în proporţii deosebit de mari.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0