Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Crimeea este a Rusiei - răspunsul oficial pentru Donald Trump

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaCastelul „Cuibul rândunicii” din Ialta, peninsula Crimeea
Castelul „Cuibul rândunicii” din Ialta, peninsula Crimeea - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentantul oficial al ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a comentat în termeni categorici o declarație recentă a Casei Albe din Washington, care pretinde că Rusia ar trebui să „restituie" Crimeea „în scopul detensionării conflictului din Ucraina ".

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Poziția Rusiei rămâne neschimbată, a subliniat Zaharova, care a precizat că Rusia nu restituie teritoriile sale.

„Noi nu restituim teritoriile noastre. Crimeea este teritoriul Federației Ruse", a spus oficialul.

Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a campaign rally - Sputnik Moldova
Trump: un al treilea război mondial ar putea începe din Crimeea

Acum câteva zile, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Michael Spicer, a declarant că președintele SUA, Donald Trump, ar dori ca Rusia să detensioneze conflictul din Ucraina prin „restituirea Crimeii". Spicer a mai spus că politica de sancțiuni a SUA rămâne neschimbată.

Crimeea a fost integrată în componența Rusiei după preluarea prin violență a puterii de stat în Ucraina în anul 2014. Atunci, în Crimeea a fost organizat un referendum. Locuitorii au decis în cadrul plebiscitului cu voturile a 96,77 dintre cei care s-au prezentat la urne, că peninsula trebuie să intre în componența Federației Ruse.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump a declarat că după alegerea sa în funcția de președinte al SUA va examina chestiunea recunoașterii Crimeii drept teritoriu rus, precum și cea a abolirii sancțiunilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0