Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova de peste Prut vrea autonomie

© Facebook / Andrei PostolacheAndrei Postolache, consilier local Iași
Andrei Postolache, consilier local Iași - Sputnik Moldova
Abonare
Consilierul municipiului Iași Andrei Postolache cere acordarea unei autonomii sporite regiunii Moldovei din România

CHIȘINĂU, 15 feb — Sputnik. Consilierul municipiului Iași Andrei Postolache cere autonomie sporită pentru regiunea Moldovei, pe care o consideră defavorizată în raport cu alte regiuni ale României, transmite sputniknews.ro.

"Teleormanul primește investiții în infrastructură cât cele 6 județe din Nord-Est la un loc. Autostrada Iași — Tg Mureș nu e pe nicăieri. 4% din bani pentru o regiune care are 20% din populația țării. Apropo, foarte mult primește și Timișul. Ce coincidențe", scrie pe pagina sa de Facebook Postolache.

Cezar Salagor - Sputnik Moldova
Moldova - o nouă colonie la periferia Uniunii Europene

Acesta se arată nemulțumit și de lipsa de reprezentativitate a Moldovei în organele centrale ale puterii.

"Moldova nu are aproape pe nimeni în Guvern. Iașul chiar pe nimeni. Parlamentarii de Moldova nu votează cu Moldova, votează cu ce le zice șeful de partid, pentru că avem un sistem electoral în care 95% din ceea ce te face parlamentar e pixul șefului de partid care te pune destul de sus pe listă, pentru că lumea votează sigle și liste, nu oameni, că așa e sistemul", scrie consilierul local.

În special, acesta insistă pe descentralizarea și autonomia financiară în favoarea Moldovei, fără a preciza vreo formulă de organizare teritorial-administrativă.

"Vreau să ne cheltuim banii cum ne trebuie nouă, nu să tot așteptăm ca niște indivizi care vin o dată pe an aici, pe 24 Ianuarie ca să ne mângâie pe creștet și să ne mulțumească pentru sacrificiile trecutului, să ajungă cumva, eu știu cum, magic probabil, să le pese de noi", afirmă Andrei Postolache pe pagina sa de Facebook.

"M-am săturat de aroganță, m-am săturat de birocrație, m-am săturat de "tre să vină decizia de la București", conchide consilierul ieșean.

 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0