Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip speră să rezolve în câteva luni problemele moldo-ucrainene

© Пресс-служба президента Украины / Accesați arhiva multimediaÎntâlnirea dintre Pavel Filip și Petro Poroșenko la Kiev la care participă delegația moldovenească în componență deplină
Întâlnirea dintre Pavel Filip și Petro Poroșenko la Kiev la care participă delegația moldovenească în componență deplină - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Guvernului de la Chișinău, Pavel Filip, a declarat luni, la Kiev, în timpul conferinței de presă susținute împreună cu președintele ucrainean, Petro Poroșenko, că speră să soluționeze majoritatea problemelor din relațiile bilaterale pe parcursul acestui an

CHIȘINĂU, 14 feb — Sputnik. Pavel Filip a precizat că în relațiile moldo-ucrainene s-au adunat o serie de probleme, iar acumularea acestora este un proces care a durat ani de zile.

Întâlnirea de la Kiev a premierului moldovean Pavel Filip cu președintele ucrainean Petro Poroșenko - Sputnik Moldova
Politică
Filip a vorbit la Kiev despre un statut special pentru regiunea transnistreană

Premierul moldovean s-a referit, în acest context, la discuțiile în contradictoriu legate de intențiile Kievului de a construi pe râul Nistru încă șase hidrocentrale, fapt care a alarmat organizațiile ecologiste.

De asemenea demnitarul moldovean a vorbit și despre problemele legate de comerțul bilateral și de pericolele la care sunt expuși producătorii moldoveni, care au de suferit din cauza mărfurilor ucrainene ce pătrund pe piața moldovenească.

La rândul său, președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a dat asigurări că Kievul este deschis pentru dialog și pentru identificarea unor soluții rezonabile.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0