Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filip a vorbit la Kiev despre un statut special pentru regiunea transnistreană

© Пресс-служба президента Украины / Accesați arhiva multimediaÎntâlnirea de la Kiev a premierului moldovean Pavel Filip cu președintele ucrainean Petro Poroșenko
Întâlnirea de la Kiev a premierului moldovean Pavel Filip cu președintele ucrainean Petro Poroșenko - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul moldovean Pavel Filip și președintele ucrainean Petro Poroșenko au susținut astăzi o conferință de presă comună, în cadrul căreia au vorbit despre problemele acumulate în relațiile bilaterale, precum și despre posibilele soluții.

CHIȘINĂU, 13 feb — Sputnik. Șeful guvernului de la Chișinău a subliniat, între altele, rolul Ucrainei în soluționarea conflictului transnistrean și a pledat pentru conferirea unui statut juridic special regiunii din stânga Nistrului.

Павел Филип премьер-министр Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
Pavel Filip va aborda la Kiev două probleme dureroase pentru toți moldovenii

Filip a mulțumit Ucrainei pentru suportul acordat în permanență în cadrul formatul de negocieri 5+2. El a pledat de asemenea pentru asigurarea respectării dreptului internațional în regiune și pentru garantarea suveranității și integrității celor două țări.

Potrivit oficialului moldovean, solidaritatea între vecini este un element foarte important, fapt pe care l-a demonstrat istoria ultimelor două decenii.

Pavel Filip a ținut să precizeze și cu această ocazie că poziția de principiu a Republicii Moldova privind Crimeea rămâne neschimbată: „Republica Moldova recunoaște suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei", a spus prim-ministrul moldovean.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0