Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Parlamentul României decide astăzi soarta referendumului propus de Iohannis

© AP Photo / Darko BandicPrim-ministrul României Sorin Grindeanu la sesiunea Parlamentului din București
Prim-ministrul României Sorin Grindeanu la sesiunea Parlamentului din București - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat aviz favorabil solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justiţie.

CHIȘINĂU, 13 feb — Sputnik. Luni, la ora 12:00, conducerea Parlamentului României se va reuni pentru a stabili când va avea loc şedinţa plenului reunit în care se va da un aviz consultativ pentru solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe Justiţie, potrivit digi24.

Legislativul trebuie să respecte termenul de 20 de zile prevăzut de lege pentru a-și da avizul. În cazul în care scrisoarea şefului statului nu va fi pusă pe ordinea de zi, acesta poate iniţia demersurile pentru consultarea populaţiei şi fără avizul Parlamentului.

Dragoș Dumitriu - Sputnik Moldova
Rolul președintelui și evoluția protestelor din România

Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat marţi, cu unanimitate de voturi, un aviz favorabil solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum pe Justiţie.

Potrivit social-democratul Şerban Nicolae, acest demers al şefului statului va costa aproximativ 250 milioane lei, bani care nu au fost prevăzuţi în bugetul pe 2017, relatează News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declanşat la 24 ianuarie procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.

Potrivit Legii referendumului, Parlamentul are la dispoziţie 20 de zile să dea un aviz consultativ pentru referendumul convocat de către preşedinte. În cazul în care termenul de 20 de zile este depăşit, procedura de consultare se consideră a fi îndeplinită.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0