Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

PS Ioan: trebuie să apropiem Biserica de tineri și pe tineri de Biserică

© Photo : mitropolia.mdGala Tineretului Ortodox - 2017
Gala Tineretului Ortodox - 2017 - Sputnik Moldova
Abonare
Tinerii din toată țara s-au reunit în incinta Universității de Stat din Moldova în cadrul primei ediții a Galei Tineretului Ortodox

CHIȘINĂU, 13 feb — Sputnik. Cu binecuvântarea Mitropolitului Vladimir, duminică a avut loc prima ediție a Galei Tineretului Ortodox la care au participat peste 250 de adolescenți și tineri din întreaga țară. Evenimentul este organizat în preajma praznicului Întâmpinării Domnului, când este marcată și Ziua Tineretului Ortodox, comunică mitropolia.md.

Evenimentul a început cu Sfânta Liturghie, la care a participat și vicarul mitropolitan, PS Ioan, Episcop de Soroca, dar și slujitorii din eparhii și raioane responsabili de Sectorul Tineret.

Solicitat de Sputnik Moldova, Episcopul de Soroca, vicarul mitropolitan Ioan Moșneguțu, a declarat că scopul urmărit este de a apropia Biserica de tineri și pe tineri de Biserică.

Свято-Параскевинский Хынковский женский монастырь - Sputnik Moldova
Tinerii ortodocși, deciși să devină o forță în Moldova

„Toți tinerii au vocația sfințeniei. Rolul nostru este de a apropia Biserica de tineri și pe tineri de Biserică. Trebuie să arătăm față de tineri o mare încredere și totodată o mare speranță în posibilitățile lor de a se dezvolta; trebuie să ajutăm generațiile tinere să-și pună întrebări asupra sensului existenței. Biserica trebuie să le ofere răspunsuri autentice la întrebările fundamentale ale vieții și să le sugereze opțiuni de viață care să le dea un sens", a declarat PS Ioan Moșneguțu.

La Gala Tineretului Ortodox au fost oferite diplome pentru cele mai active instituţii şi persoane care s-au implicat în promovarea valorilor creștine în rândul tinerilor.

În cadrul evenimentului a fost lansat ziarul "Tânărul Ortodox" în care vor fi reflectate activitățile tinerilor ortodocși din întreaga țară. Totodată, acestea vor fi reflectate și pe pagina tineretulortodox.md.

În aceeași zi, cu binecuvântarea Preasfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la Ungheni a avut loc cea de a doua ediție a Galei voluntarilor Asociației Tinerilor Ortodocși din Moldova (ATOM).

 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0