Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia testează o nouă armă cu laser

© © Photo: RIA Novosti/Sergey PyatakovLa Russie crée ses propres lasers de combat
La Russie crée ses propres lasers de combat - Sputnik Moldova
Abonare
Presa din Federația Rusă relatează despre o nouă realizare în domeniul industriei militare și anume despre o armă, deocamdată învăluită de mister, care va ajunge în dotarea armatei

CHIȘINĂU, 11 feb — Sputnik. În curând Ministerul rus al Apărării va primi spre dotare un nou dispozitiv laser portabil, care poate „orbi" de la o distanță de câțiva kilometri orice dispozitiv optic al aparatelor de zbor, precum și sistemele de ghidare a bombelor și rachetelor, transmite Sputniknews.ro citând RIA Novosti.

Hypersonic missile - Sputnik Moldova
Rusia
Racheta rusească supranumită de NATO „Satan 2", nu poate fi doborâtă

Acest dispozitiv poate să contracareze sistemele optice ale mașinilor blindate, tancurilor și sistemelor antitanc. El este portabil și poate fi instalat cu ușurință pe orice tip de mașină de luptă.

Sistemele laser de mobilitate înaltă sunt o tehnologie de perspectivă și o nouă direcție în industria armamentului. Cu toate acestea laserul nu este o armă letală. Laserul nu ucide și nici nu poate distruge fizic, însă este extrem de eficient în „orbirea" instalațiilor optice de supraveghere și de ghidare a rachetelor, precum și ale altor tipuri de armament de înaltă precizie.

Principiul de funcționare al acestui dispozitiv este simplu: raza laser este îndreptată spre sistemul optic al inamicului, având un efect de „orbire", prin care scoate din funcțiune sistemul respectiv.

Mai mulți specialiști din domeniul industriei militare au declarat pentru ziarul rusesc „Izvestia” că la ora actuală dispozitivul este supus testărilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0