Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce a "vânat" un moldovean în zona de frontieră

© Sputnik / Мирослав РотарьПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii au amendat un vânător pentru încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră

CHIȘINĂU, 10 feb — Sputnik. Angajații Sectorului Poliției de Frontieră „Leușeni 1" au depistat, joi¸ pe direcția localității Dancu, o persoană care se deplasa spre linia de frontieră.

Aceasta s-a dovedit a fi un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 42 ani, domiciliat în satul Dancu, raionul Hâncești. Bărbatul avea la el o armă de vânătoare, model IJ 58 calibru 16 mm și două cartușe. Deși deținea permisul de port armă, acesta nu și-a putut justifica prezența în zonă.

Topor - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii au pornit cu topoarele în zona de frontieră

Polițiștii de frontieră au întocmit un proces verbal de audiere și constatare a contravenției, fiind aplicată amendă în mărime de 20 de unități convenționale.

Totodată, au fost sesizați reprezentanții Inspectoratului ecologic de stat Hâncești și cei ai Inspectoratului de poliție Hâncești, pentru a se expune asupra legalității acțiunilor persoanei.

Potrivit legislației în vigoare, este interzisă vânătoarea de-a lungul frontierei de stat pe timp de noapte și pe o adâncime de 1000 metri de la linia frontierei de stat către interior, precum și fără înștiințarea Poliției de Frontieră.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0