Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii au pornit cu topoarele în zona de frontieră

CC0 / Pixabay / markusspiske / Topor
Topor - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţia de frontieră a depistat mai mulţi bărbaţi care au mers la tăiat ilegal de lemne în zona de frontieră.

CHIŞINĂU, 5 feb — Sputnik. Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD au documentat 20 de persoane pentru încălcarea regulilor de aflare în zona de frontieră. Aceştia au fost prinşi cu căruţe şi automobile încărcate cu lemne tăiate ilegal.

Cinci echipaje din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră "Cahul" și "Brînza" au intervenit în regiunile adiacente lacului Manta, unde au fost depistate 20 de persoane care adunau lemne, fără a înștiința polițiștii de frontieră, dar şi fără a avea autorizații pentru desfășurarea acestei activităţi.

Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Societate
Ce făceau doi moldoveni înarmați în zona de frontieră

Astfel, pe direcţia localităţilor Vadul lui Isac — Drăculeşti au fost depistate13 persoane, 6 căruţe şi 2 automobile încărcate cu circa 20 m3 de produse lemnoase, tăiate în mod ilegal. Bărbaţii au recunoscut că au defrişat ilegal pădurea pentru obţinerea de profit.

Alți șapte bărbați care se îndeletniceau tăierea ilegală a copacilor au fost prinși de poliţiștii de frontieră din Cahul, pe direcția Manta — Vlădești.

Acțiunile polițiștilor de frontieră s-au desfășurat în cadrul unei operațiuni de combatere a defrișării ilegale a fâșiilor forestiere, cât și sancţionării persoanelor care nu țin cont de regulile de aflare în zona de frontieră.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0