Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pod peste Prut - un nou proiect moldo-român

© Sputnik / Александр Кряжев / Accesați arhiva multimediaPod peste râu
Pod peste râu - Sputnik Moldova
Abonare
Construcția unui pod rutier peste Prut în zona localității Zagarancea este o prioritate pentru Republica Moldova și România, aflăm dintr-un comunicat difuzat vineri de Ministerul moldovean al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID).

CHIȘINĂU, 10 feb — Sputnik. Joi a avut loc o întrevedere a viceministrului moldovean al transporturilor Vitalie Rapcea cu secretarul de stat al ministerul român de profil, Maria Magdalena Grigore.

Fredolin Lecari in studioul Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Video
Lecari: în 2017 vom avea puncte comune de control la frontiera moldo-română

Cei doi înalți funcționari au anunțat că proiectarea și construcția unui nou pod peste Prut în zona localității Zagarancea din raionul Ungheni al Republicii Moldova rămâne o prioritate pentru ambele țări.

MTID mai informează că întâlnirea la care a fost discutat acest subiect a avut loc pe 9 februarie curent la București, unde reprezentanții Moldovei și României au discutat și despre încheierea unui Acord interguvernamental care să stipuleze obligațiile prioritare comune.

„Urmează ca în cel mai scurt timp să fie avizate toate autorizațiile de mediu din Republica Moldova și România, iar până la sfârșitul trimestrului II al anului curent să fie semnat acordul interguvernamental între cele două state. Până atunci vor fi efectuate întâlniri tehnice între experții din domeniu", scrie în comunicatul MTID.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0