Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Lecari: în 2017 vom avea puncte comune de control la frontiera moldo-română

Abonare
Unii angajați ai Poliției de Frontieră sunt infectați cu microbul corupției și au grave probleme de integritate. Declarația a fost făcută de către șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari.

Lecari susține că Poliția de Frontieră nu tolerează actele de corupție și încercă să combată acest flagel, deși recunoaște că este foarte dificil.

Șeful Poliției de Frontieră a menționat că cei care încearcă de cele mai dese ori să mituiască angajații serviciilor de frontieră sunt persoanele care doresc să traverseze ilegal hotarul, fiind certați cu legea sau pentru că doresc să treacă anumite bunuri materiale nedeclarate peste frontieră ș.a.

Fredolin Lecari susține că o prioritate pentru anul 2017 este instituirea controlului comun la frontiera moldo-română, dar și la cea moldo-ucraineană.

”Avem un dialog excelent cu colegii din Ucraina, la fel și cu cei din România'', afirmă Lecari.  

Lecari mai spune că Frontiera de Stat este securizată suficient, astfel că putem face față oricăror provocări sau amenințări, inclusiv terorismului sau imigranților ilegali. Totodată, până la ora actuală au fost depistate mai multe persoane dubioase care au încercat să traverseze frontiera de stat.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0