Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți oameni au mai rămas să trăiască în Moldova

© Sputnikoameni люди
oameni люди - Sputnik Moldova
Abonare
Biroul Național de Statistică a publicat datele cu privire la numărul preliminar al populației în Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 10 feb — Sputnik. Potrivit Biroului Național de Statistică, la începutul anului 2017 numărul preliminar al populației stabile în Republica Moldova a constituit 3 milioane 550 de mii 900 de persoane, cu 2,2 mii mai puțin decât la începutul anului 2016.

În mod tradițional, majoritatea populației țării o reprezintă locuitorii din mediul rural: 2 milioane 34 de mii 100 de persoane, mai exact — 57,3 la sută din populația Moldovei. În mediul urban locuiesc 516 mii 800 de persoane, adică 42,7% din numărul total al populației.

Дети в Румынии - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova riscă să rămână fără populaţie. Ce spun specialiştii

Distribuția în profil teritorial evidențiază o descreștere a numărului de locuitori în majoritatea unităților administrativ-teritoriale, preponderent în raioanele: Briceni, Drochia, Florești, Ocnița, Soroca, Hâncești și Telenești (cu 500 — 700 persoane).

O creștere ușoară s-a înregistrat în municipiul Bălți (cu 600 persoane), raioanele Ialoveni (cu 300 persoane) și Strășeni (cu 100 persoane), precum și în UTA Găgăuzia (cu 100 persoane). În municipiul Chișinău creșterea numărului populației în ultimul an a fost mai semnificativă (cu 6,4 mii persoane).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0