Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unul dintre suspecții crimei de la Strășeni vrea la spital, nu la pușcărie

© Sputnik / Miroslav RotariVitalie Vlad
Vitalie Vlad - Sputnik Moldova
Abonare
Minorul de 17 ani care a fugit în România după ce a participat la uciderea tinerii de 14 ani de la Strășeni vrea să fie scos din arest și să plasat în Spitalul Clinic de Psihiatrie.

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Avocatul lui Vitalie Vlad, minorul de 17 ani, care este cercetat pentru uciderea tinerii de la Strășeni și care a fost extrădat în Republica Moldova după ce a fugit în România, unde își făcea studiile, a cerut plasarea acestuia din arest în Spitalul Clinic de Psihiatrie pentru examinare.

Vitalie Vlad - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Imagini exclusive cu adolescentul criminal din Strășeni, extrădat în Moldova

Avocatul a adresat această solicitare magistraților Curții de Apel, acolo unde marți a avut loc o nouă ședință de judecată și unde au fost aduși cei trei minori implicați în crima de la Strășeni, în care și-a pierdut viața fata de 14 ani.

Potrivit șeful Procuraturii Strășeni, Alexandru Rață, care a fost citat de realitatea.md, solicitarea este o tentativă de eschivare de la răspundere. El a precizat că va apela la toate instituțiile competente cu solicitarea ca Vitalie Vlad să fie examinat ambulatoriu, nu în staționar.

Amintim că Cristina Parhomenco, o minoră de 14 ani din Strășeni, a fost omorâtă cu cruzime în seara zilei de 25 noiembrie 2016 de alți patru minori. Asasinii au vârste de 13, 15, 16 și 17 ani. Doi dintre aceștia, de 15 și 16 ani, au fost reținuți la câteva zile de la săvârșirea crimei și plasați în arest preventiv în izolator. Minorul de 13 ani a fost eliberat. Potrivit legislației naționale, acesta nu poate fi tras la răspundere penală. Minorul a fost luat la evidența poliției, iar pentru crima pe care a săvârșit-o părinții săi vor trebui să plătească o amendă.

доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Crima de la Strășeni: un polițist dat afară, unul retrogradat, doi - sancționați

La 11 ianuarie, în Moldova a fost extrădat cel de-al patrulea învinuit de acest omor, Vitalie Vlad de 17 ani, despre care se spune că ar fi fost prietenul victimei. Acesta a fost adus la Chișinău cu o cursă regulată din Ungaria, via Istanbul. Tânărul a fost reținut de autoritățile ungare la 6 decembrie 2016 în timp ce încerca să traverseze frontiera dintre România și Ungaria.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0