Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Biserica Ortodoxă Română a dat binecuvântare: românii vor ieși în stradă

Abonare
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în frunte cu Preafericitul Patriarh Daniel, a binecuvântat organizarea la nivel naţional a Marşului pentru viaţă 2017

CHIȘINĂU, 10 feb — Sputnik. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis să binecuvânteze și să sprijine marşul "Ajută mama şi copilul", care se va desfășura pe data de 25 martie, transmite basilica.ro.

Mars pentru Viata - Sputnik Moldova
Marșul pentru viață în România și Republica Moldova

Asociațiile Pro Vita din România își propun să promoveze prin această acțiune valorile familiei.

Sfântul Sinod a adresat un mesaj către toți părinții care lucrează peste hotare, îndemnându-i "fie să ia copiii cu ei, fie să se întoarcă acasă la copii, întrucât aceștia suferă în mod deosebit din cauza lipsei fizice și afective a părinților".

La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.

”Având în vedere că valorile promovate prin această iniţiativă civică sunt valori care aparţin şi Bisericii, aceasta a binecuvântat şi sprijină manifestarea la nivelul discursului său public”, scrie într-un comunicat al BOR.

Referindu-se la protestele din România şi la situaţia tensionantă din ţară, Sfântul Sinod îndeamnă la rugăciune, dialog și coresponsabilitate socială pentru a fi depășite stările conflictuale din societate.

Marșul Pentru Viață are deja o îndelungată tradiție în România, primii săi organizatori fiind asociațiile Pro Vita din țară.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0