Marșul pentru viață în România și Republica Moldova

Mars pentru Viata
Mars pentru Viata - Sputnik Moldova
Abonare
Mesajul „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie", vrea să transmită că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci se construiesc unul pe altul, și că familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular.

CHIȘINĂU, 24 mar — Sputnik. Asociația Studenților pentru Viață din România și Asociația „Moldova pentru viață" din Republica Moldova organizează la 26 martie curent Marșul pentru viață 2016 „Pentru viață, pentru femeie, pentru familie".

Marșul pentru viață are loc în aproape 130 de localități din România și Republica Moldova. Lista acestora poate fi consultată pe marsulpentruviata.ro.

În București, Marșul pentru viață va începe la ora 14.00, în Parcul Unirii și se va desfășura pe traseul Parcul Unirii, Str. Bibescu Vodă, B-dul Dimitrie Cantemir, Parcul Tineretului. În Parcul Tineretului, intrarea Șincai, începând cu ora 15.30 va avea loc concertul Live for Life, al artiștilor Paula Seling și Vlad Miriță, prezentat de Ioana Picoș.

Обряд крещения младенца в храме Святителя Николая Чудотворца во Владивостоке - Sputnik Moldova
În Moldova biserica şi statul au decis să apere familia şi morala creştină

În Chișinău, Marșul va începe la ora 12.00 și se va desfășura pe traseul IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 (str. Melestiu, 20) — Viaduct — str. Ciuflea — bd. Ștefan cel Mare și Sfânt — Scuarul Catedralei.

La finalul acțiunii, în Scuarul Catedralei, în jurul orei 13.30, va fi organizat un concert caritabil Live for Life, cu acces liber. Participă: Ion Razza și Martin Budurin, membrii formației „Catharsis", Aura, Olia Tira, Georgeta Voinovan, Cezara și alții. Mai multe detalii pe marsulpentruviata.md. 

copil mamă - Sputnik Moldova
Lovitură asupra familiilor de români din Germania şi nu numai

Conform Biroului Național de Statistică, în anul 2012 au fost înregistrate 37 de avorturi la 100 de copii nou-născuți. În aceste condiții, Republica Moldova este printre țările cu cea mai mare rată a avorturilor din lume, de 3 ori mai mare decât a unor țări precum Austria, Belgia, Germania, Franța, Olanda, Elveția, de 2 ori mai mare decât a unor țări precum Albania, Serbia, Spania, Croația, Bosnia. În aceste condiții, nu este de mirare că anual este înregistrat un spor negativ al populației, însoțit de un proces rapid de îmbătrânire și scăderea populației apte de muncă.

Statisticile internaționale arată că în Republica Moldova, din 1960 până în 2014, au fost înregistrate 2.098.099 de avorturi. Luând în considerare doar numărul avorturilor înregistrate în spitalele din țară, Moldova se află pe locul 11 în lume în privința raportului număr de avorturi / populația țării, cu un procent de 51,6.

Aceleași statistici plasează România pe locul doi din lume, conform aceluiași raport număr de avorturi / populația țării, cu un procent de 116,5. Datele prezintă cifra de 22.638.755 avorturi înregistrate în perioada 1958-2014.

Fluxul de știri
0