Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavel Filip va vizita în februarie Ucraina

© Sputnik / Мирослав РотарьПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de presă al guvernului de la Chișinău anunță că prim-ministrul moldovean Pavel Filip va întreprinde pe 13 februarie curent o vizită oficială la Kiev.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Șeful executivului moldovean va vizita țara vecină la invitația omologului său ucrainean, Volodimir Groisman.

Din comunicatul Guvernului aflăm că Pavel Filip se va întâlni și cu președintele ucrainean Petro Poroșenko.

Punctul de trecere a frontierei de tip debarcader „Soroca-Țekinovca” - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alertă în Moldova: vezi ce vrea să facă Ucraina cu râul Nistru

Premierul moldovean va discuta cu Groisman și cu Poroșenko „despre evoluția relațiilor moldo-ucrainene şi posibilitățile de dinamizare a parteneriatului bilateral".

Sursa menționează că vor fi abordate mai multe subiecte actuale pentru ambele state, printre care protejarea ecosistemului râului Nistru, intensificarea relațiilor comercial-economice, dar şi abordarea comună în procesul de negociere a conflictului transnistrean.

Experții subliniază că în relațiile moldo-ucrainene există problem serioase legate de atitudinea părții ucrainene față de râul Nistru, dar și altele ce țin de comerțul bilateral. Mai mulți producători moldoveni se plâng de ”invazia” producătorilor ucraineni pe piața moldovenească, solicitând în repetate rânduri ajutorul guvernului.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0