Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Obiecte pe care nu ar trebui să le dăruiți de 14 februarie: aduc ghinion

© Sputnik / Vitalii Ankov / Accesați arhiva multimediaПразднование Дня святого Валентина
Празднование Дня святого Валентина - Sputnik Moldova
Abonare
Unele persoane sunt superstițioase și cred în semne, de aceea ar trebui să ținem cont de asta atunci când alegem cadouri.

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Se apropie ziua de 14 februarie, numită și ziua îndrăgostiților, în care obișnuim să oferim cadouri celor dragi. Însă există anumite obiecte pe care nu ar trebui să le facem cadou, pentru că sunt purtătoare de energii negative. Printre darurile „periculoase" se numără batistele, perlele, cărțile, oglinda, cuțitele, foarfecile și alte obiecte fragile sau ascuțite, scrie Sputnik Georgia.

Se consideră că un obiect ascuțit poate ”răni” o inimă, iar unul fragil riscă să se spargă, ceea ce ar putea duce la despărțire. Potrivit superstițiilor, de ziua Sfântului Valentin nu se cade să dăruiești un ceas, fiindcă acesta simbolizează despărțirea. Și asta deoarece acele unui ceas dăruit vor începe a socoti vremea care a mai rămas până la despărțire.

Чирлидерши баскетбольной команды Memphis Grizzlies в перерывах между матчами. - Sputnik Moldova
Astrologul recomandă cum să atragi dragostea și norocul

Cărțile nu se dăruiesc, deoarece se crede că o carte dăruită poate provoca infidelitatea.

Conform unor superstiții care vin din vechi legende, un cadou precum perlele simbolizează lacrimile văduvelor și ale orfanilor neconsolați.

Batista înseamnă griji și necazuri.

Totuși, atunci când alegeți un cadou, cel mai important lucru este acesta să fie dăruit din toată inima. Numai așa acesta va aduce bucurie. Și încă ceva de ținut minte: acțiunea negativă a unui cadou „periculos" poate fi anihilată dacă îi dai o monedă în loc celui care ți-a oferit cadoul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0