Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Surpriză pentru moldovenii care circulă cu mașina în Bulgaria: vor plăti o taxă

© REUTERS / Bob StrongАвтомобили проходят через сильный снег на горе Роуз шоссе во время зимнего шторма недалеко от Инклайн-Виллидж, Невада
Автомобили проходят через сильный снег на горе Роуз шоссе во время зимнего шторма недалеко от Инклайн-Виллидж, Невада - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Afacerilor Externe de la București informează că doritorii de a călători în Bulgaria trebuie să știe că, începând cu data de 31 ianuarie, au intrat în vigoare mai multe modificări legislative care se referă la modalitatea de plată a taxei pentru utilizarea infrastructurii în Republica Bulgaria.

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Începând cu 31 ianuarie, vehiculele care ajung într-un punct de trecere a frontierei având ca destinație Bulgaria pot continua călătoria numai după plata taxei de drum pentru categoria relevantă în unitatea specializată a Agenției Vamale din punctul de trecere a frontierei, informează Money.

automobile numere bulgare - Sputnik Moldova
Maşinile ieftine înmatriculate în Bulgaria ar putea să dispară

La frontiera Giurgiu — Ruse, pe sensul de mers dinspre România către Bulgaria, taxa de drum se plătește la ghișeul Agenției Vamale, situat la aproximativ 100 de metri după locul unde se efectuează controlul pașapoartelor.

În conformitate cu noile reglementări intrate în vigoare la 31 ianuarie, un vehicul care sosește la punctul de trecere a frontierei pentru a părăsi teritoriul Bulgariei și care nu deține un document valabil privind plata taxei de drum pentru perioada relevantă și categoria de vehicul poate părăsi teritoriul Bulgariei numai după plata unei taxe compensatorii, la unitățile specializate ale Agenției Vamale din punctul de trecere a frontierei.

Cetățenii români care pot fi afectați de actuala situație pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație specială au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0