Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Maşinile ieftine înmatriculate în Bulgaria ar putea să dispară

© Sputnik / Rodion Procaautomobile numere bulgare
automobile numere bulgare - Sputnik Moldova
Abonare
Bulgaria şi-a modificat drastic legislaţia cu privire la înmatricularea mijloacelor de transport, iar aceasta ar putea fi o lovitură dură pentru cei care s-au obişnuit să aducă în Moldova maşini ieftine înmatriculate în străinătate.

CHIŞINĂU, 8 oct — Sputnik. Vestea proastă pentru șoferi este că înmatriculările ar putea ajunge chiar până la 1000 de euro, pentru un autoturism cu motor de 1,7 litri, ceea ce nu va mai fi la fel de rentabil ca până acum.

În ultimii ani, în ţara noastră a devenit o practică curentă procurarea autoturismelor cu numere de înmatriculare din Bulgaria, Letonia, Lituania, Polonia ori din alte ţări.

Машины с иностранными номерами - Sputnik Moldova
Societate
Maşinile „Frankenstein” din Lituania, un grav pericol pentru viaţă

Astfel, posesorii acestor automobilele nu trec procedurile de devamare ci achită doar taxa pentru utilizarea drumurilor şi vinieta.

Însă legislația bulgară privind înmatriculările s-a modificat drastic, iar aducerea automobilelor din ţara respectivă nu va mai fi atât de rentabilă.

S-a majorat considerabil prețul ITP-ului, iar inspecţia tehnică nu va putea fi efectuat fără achitarea în prealabil a impozitului.

"RCA a crescut foarte mult pentru persoanele fizice care au mai mult de zece mașini înmatriculate pe numele lor și pentru firmele care au mai mult de 15 mașini. Un RCA cu motor de 1.6 litri poate ajunge până la 350 euro" spune un dealer auto, citat de ccplus.ro.

Sursa precizează că legea s-a modificat după ce autoritățile bulgare s-au autosesizat în privința cetățenilor bulgari, care și-au înmatriculat sute sau chiar mii de mașini pe un singur nume.

Anterior, autorităţile de la Sofia a decis anularea automată a înmatriculării autoturismelor care nu au asigurare de răspundere civilă auto. Actul normativ fusese adoptat din cauza numărului mare de cetățeni străini care îşi înmatriculau mașinile în Bulgaria, pentru că taxele erau mult mai mici și pentru a evită plata impozitelor și asigurarea.

Fluxul de știri
0