ULTIMA ORĂ: Sute de militari americani se îndreaptă spre România

© AFP 2024 / Daniel MihailescuSzeregowcu rumuńskiej piechoty morskiej w czasie ćwiczeń NATO w rejonie Babagad w Rumunii
Szeregowcu rumuńskiej piechoty morskiej w czasie ćwiczeń NATO w rejonie Babagad w Rumunii - Sputnik Moldova
Abonare
Militari din Forţele terestre ale SUA dislocate în Europa au plecat luni, 6 februarie, împreună cu tehnica militară din dotare, din Polonia către Baza Aeriană "Mihail Kogălniceanu" din judeţul Constanţa.

BUCUREŞTI, 7 feb — Sputnik. Aproximativ 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 „Vulturii luptători" („Fighting Eagles") şi au în dotare tancuri M1 Abrams, vehicule de luptă M2 Bradley şi mortiere autopropulsate calibrul 155 mm M109A6 Paladin, informează Ministerul Apărării Naţionale al României.

Президент Молдовы Игорь Додон на встрече с журналистами 24 января 2017 г. - Sputnik Moldova
Politică
Dodon îi va spune lui Stoltenberg că NATO nu are ce căuta în Moldova

Militarii americani vor efectua exerciții de tragere întrunite cu muniție de luptă la nivel de pluton şi companie în Centrul secundar de instruire pentru luptă Smârdan şi vor participa la exerciţiile multinaţionale planificate să aibă loc în cursul acestui an, alături de militari din subunităţi de tancuri şi infanterie mecanizată din Forţele Terestre Române aparţinând Batalionului 284 Tancuri "Cuza Vodă" şi Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei".

Unitatea de luptă americană ce va sosi în România face parte din Brigada 3 Blindate care a dislocat în jur de 3.500 de soldaţi şi 2.800 de piese de tehnică militară de la Fort Carson, statul Colorado, în Bremerhaven, Germania, la începutul lunii ianuarie.

Această unitate va staţiona în România pentru o perioadă de nouă luni, iar apoi va fi înlocuită de o altă unitate de luptă.

"Dislocarea în România dezvoltă cooperarea româno-americană în domeniul securităţii, asigurând oportunităţi de antrenament comun care vor spori capacităţile aliaţilor şi partenerilor NATO, vor îmbunătăţi interoperabilitatea şi capacitatea generală a forţelor americane de a răspunde la o potenţială criză", se arată în comunicatul emis.

Totodată, prezenţa rotațională a forţelor americane pe teritoriul naţional şi în regiunea Mării Negre, precum şi sprijinul asigurat de SUA în procesul de modernizare a capabilităţilor naţionale de apărare au un rol esenţial în actualul context de securitate din România.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0