Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Afacere "rău mirositoare" cu flori

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Angajații de la Vamă au depistat mii de trandafiri, crizanteme și gerbera care nu erau indicate în declarația vamală

CHIȘINĂU, 7 feb — Sputnik. Vameșii au descoperit mai multe loturi de plante perene ornamentale de diferite specii nedeclarate, documentând un agent economic autohton pentru declarare neautentică a bunurilor importate. Florile au fost depistate în urma unui control efectuat de angajații postului vamal intern Bălți și inspectorii Echipelor Mobile la data de 3 februarie curent în depozitul aflat în proprietatea întreprinzătorului.

Таможенники - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Afară din Vamă: concediat pentru că a închis ochii la contrabandă

În cadrul verificărilor documentare, inclusiv a actului de cântărire, a fost constatată o divergență între greutatea indicată în actele de însoțire și cea stabilită de facto. Din acest motiv a fost luată decizia deplasării la locul de depozitare a bunurilor pentru efectuarea unui control fizic detaliat.

În urma inventarierii, angajații vamali au depistat 3 860 bucăți de trandafiri, 600 de crizanteme și 390 de fire de gerbera care nu erau indicate în declarația vamală, urmărindu-se astfel eschivarea de la achitarea integrală a drepturilor de import.

Angajații postului vamal intern Bălți au prevenit și o tentativă de plasare pe piață a bunurilor de uz personal folosite, care fac parte din categoria mărfurilor interzise pentru importare. Acestea erau disimulate printre alte loturi de mărfuri de tip second-hand aduse din Germania de către un agent economic autohton.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0