Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Năstase: scopul nu a fost „abrogarea" OUG-ului", ci „abrogarea" guvernului

© AFP 2022 / DANIEL MIHAILESCUAdrian Năstase
Adrian Năstase - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Potrivit lui Năstase, scopul operațiunii de stradă nu a fost „abrogarea" OUG-ului, ci „abrogarea" guvernului și, apoi, „abrogarea" alegerilor din 11 decembrie"

Chişinău, 5 feb — Sputnik. Îmbinând comentariul doct cu ironia-i binecunoscută, fostul premier Adrian Năstase atrage atenția pe blogul său asupra a două aspecte foarte grave: lipsa unei abordări de ansamblu "în ceea ce privește politica în domeniul juridic (penal)", dar și faptul că președintele neglijează "interesele naționale românești".

"Unii și-au adus copiii să protesteze și ei — nu fiți rautăcioşi, nu a fost vorba de scuturi umane, ci de copii care au citit OUG-ul (…)", a scris Adrian Năstase. "Un copil, spre exemplu, spunea că el vrea să salveze, unit, România. Alții, multinaționali, și-au adus în piață papagalii, nemulţumiți că afacerile lor vor fi impozitate în România. (…) Unii au dorit să realizeze un fel de carnaval, cu măști și cu tobe. Alții, au învățat de la ultrași să folosească vuvuzele și să protesteze țopăind".

Proteste la Bucuresti - Sputnik Moldova
Ordonanţa a căzut, urmează să cadă şi capete

Ce se va întâmpla în continuare? Năstase recunoaște că e "destul de sceptic", deoarece consideră "că si actualul guvern a fost " domesticit" de Sistem". Ironic, Năstase le sugerează protestatarilor să scandeze " Dacă vă luati de DNA / Dracu'-o să vă ia".

Despre președinte? "El vrea să apere „statul de drept" — mai bine, în opinia mea, mai ales în actualele condiții regionale și internaționale, ar apăra interesele naționale românești", comentează Adrian Năstase. Pentru fostul premier, manifestațiile anti-guvernul României desfășurate în alte țări sunt semnale de alarmă.

"Protestatarii anunță, cu bucurie: "Moldova e cu noi", „Bulgaria e cu noi", s-ar putea să se organizeze manifestații de susținere și în Ungaria sau Rusia — Aștept, anunțuri cu laser de tipul Rusia e cu noi", scrie Adrian Năstase în postarea "Proteste, în formă continuată" de pe blogul personal.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0