Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Americanii au debarcat în Estonia

© Sputnik / Владимир Пирогов / Accesați arhiva multimediaSoldați americani
Soldați americani - Sputnik Moldova
Abonare
Mai multe unități de tehnică militară grea din dotarea armatei SUA au fost aduse luni, în Estonia, a anunțat cartierul militar central de la Tallinn.

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. Mașinile de război americane, între care TAB-uri și tancuri, debarcate în Estonia, fac parte din dotarea infanteria SUA, transmite RIA Novosti.

Сергей Назария - Sputnik Moldova
NATO și presupusa amenințare la adresa Uniunii Europene

Acestea se află actualmente la stația Tapa. Personalul care deservește unitățile respective de tehnică grea a ajuns în Estonia acum o săptămână.

Anterior, reprezentanții ambasadei SUA de la Tallinn au precizat că în Estonia va fi dislocat un detașament al batalionului numărul unu din cadrul regimentului 68 de mașini blindate și tancuri.

Efectivul militar dislocat în Estonia este dotat cu 4 tancuri M1A2 Abrams și 15 mașini de luptă de infanterie Bradley. Acest efectiv va acționa de comun cu celelalte trupe militare americane care au fost dislocate în Estonia, în septembrie 2016.

Această dislocare are loc în cadrul noii faze a operațiunii Atlantic Resolve — misiune îndreptată spre susținerea aliaților NATO și, în primul rând, a țărilor baltice și Poloniei.

Contingentul respectiv se va afla în Estonia până în primăvară, când urmează să fie înlocuit de alte contingente NATO.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0