Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

NATO și presupusa amenințare la adresa Uniunii Europene

© Sputnik / Мирослав РотарьСергей Назария
Сергей Назария - Sputnik Moldova
Abonare
Politologului Sergiu Nazaria se întreabă cât va mai dura propaganda antirusă la care se dedau autoritățile UE.

CHIȘINĂU, 31 ian — Sputnik. Nimeni nu amenință Uniunea Europeană, este vorba de o amenințare imaginară care ar veni din partea Rusiei, a declarat pentru Sputnik politologul Sergiu Nazaria, comentând datele sondajului Sputnik.Opinie.

Potrivit studiului realizat de compania Ifop pentru agenția de presă și radio Sputnik, 48 la sută dintre cetățenii SUA consideră că Uniunea Europeană are nevoie de ajutorul NATO și SUA pentru a face față amenințărilor externe.

Szeregowcu rumuńskiej piechoty morskiej w czasie ćwiczeń NATO w rejonie Babagad w Rumunii - Sputnik Moldova
Are oare nevoie UE de NATO: ce spun europenii și americanii

În ceea ce ține de statele europene, opinia respectivă este împărtășită de 65% de polonezi, tot atâția italieni, 56% dintre locuitorii Spaniei, 54% din populația Marii Britanii și 53% dintre francezi.

Totodată, 30 la sută dintre francezi, 33 % dintre spanioli și 31 la sută din populația SUA se îndoiesc de capacitățile de autoapărare ale UE.

NATO va opri tancurile printr-o metodă de-a lui Ștefan cel Mare>>>

„Rusia a fost denigrată prin intermediul propagandei inițiate și susținute de administrația fostului președinte al SUA, Barack Obama, și de conducătorii unui șir de state membre ale UE, aceștia aflându-se la putere și în prezent", a menționat Nazaria.

Potrivit politologului, pentru UE, ca și pentru întreaga lume, la momentul de față există o singură amenințare: terorismul internațional. Anume pentru contracararea acestuia trebuie să se unească Rusia, SUA, China și Uniunea Europeană.

Sondajul a fost realizat de compania IFop între 22 și 26 octombrie 2016. Au participat 7043 de respondenți cu vârsta de peste 18 ani din Franța, Germania, Italia, Spania, Polonia, Marea Britanie și SUA. Eroarea maximă este de +/-3,1%.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0