Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ordonanţa a căzut, urmează să cadă şi capete

© REUTERS / Stoyan NenovProteste la Bucuresti
Proteste la Bucuresti - Sputnik Moldova
Abonare
Anunţul pe care l-a făcut sâmbătă seara premierul Grindeanu cu privire la abrogarea ordonanţei de urgenţă care a scos România în stradă, cel mai probabil, nu va pune capăt acţiunilor de protest

CHIŞINĂU, 4 feb — Sputnik. Manifestanţii din Piaţa Victoriei nu au părut prea impresionaţi şi convinşi de declaraţia prim-ministrului român. Dimpotrivă, aceştia au început să scandeze „Jos Guvernul".

În această situaţie este clar că simpla abrogare a ordonanţei nu va mai putea readuce lucrurile în albia normalităţii. Cineva va trebui să fie „sacrificat". Şi acel cineva pare să fi fost deja identificat.

Sorin Grindeanu - Sputnik Moldova
Grindeanu: nu vreau să dezbinăm România

Mesajul pe care l-a transmis la puţin timp preşedintele Iohannis nu a fost unul prea conciliant. S-a făcut un pas important spre normalizare, a spus preşedintele român. Dar a adăugat că "Guvernul a greșit flagrant și guvernul este responsabil să rezolve criza pe care a creat-o" şi că „cetăţenii nu acceptă nimic mai puţin".

Evident, este nevoie de un ţap ispăşitor, ia acesta a fost indicat chiar de prim-ministrul Grindeanu în declaraţia sa.

Astfel, el a menţionat că argumentele pe care le-a avut guvernul în susţinerea ordonanţei de urgenţă nu au fost foarte bine comunicate. Iar din acest motiv „s-au creat multă confuzie şi distorsiuni care nu au nicio legătură cu ce s-a adoptat".

„De aceea, Ministerul şi ministrul Justiţiei îşi asumă consecinţele", a punctat Grindeanu.

Iar această declaraţie înseamnă că demisia ministrului Justiţiei Florin Iordache este, dacă nu decisă, atunci foarte probabilă.

O opinie în acest sens a fost enunţată şi de fostul preşedinte Traian Băsescu, încă înainte de declaraţia lui Grindeanu. Băsescu a scris pe pagina sa de Facebook că, cel mai probabil, retragerea ordonanţei nu va fi suficientă.

„Foarte probabil, la pachet cu abrogarea ordonanţei va trebui pus şi Ministrul Justiţiei, Florin Iordache. Categoric, Florin Iordache nu mai poate rămâne ministru", opinează Băsescu.

Întrebarea este dacă această „sacrificare" va fi suficientă şi nu se va cere mai mult.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0