Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nu-i de glumă: iarna revine cu ninsori şi geruri năprasnice

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaСнег в Москве
Снег в Москве - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Luni vom avea se pare ultima zi cu temperaturi confortabile, iar de marţi revine prăpădul

CHIŞINĂU, 5 feb — Sputnik. Vremea primăvăratică de care am avut parte în ultimele zile a fost doar o amăgire. Iarna nu cedează nici pe departe poziţiile, ba chiar revine cu putere şi mai mare.

Potrivit meteorologilor, deja de marţi vom avea temperaturi negative pe întreg teritoriul ţării, dar şi ninsori foarte puternice. Un aspect interesant este că în zilele de marţi şi miercuri termometrele vor indica practic aceleaşi valori atât pe timpul nopţii, cât şi ziua. Astfel, temperaturile se vor încadra marţi între —2..-6 grade Celsius, iar miercuri va fi şi mai frig — între —6..-10 grade.

Зима - Sputnik Moldova
Societate
Vremea frumoasă nu ține mult: vezi când revin gerul și ninsorile

Joi ninsorile vor pierde din intensitate, iar spre sfârşitul săptămânii nu se vor mai înregistra precipitaţii. Temperaturile vor coborî însă drastic, astfel că sâmbătă şi duminică vom avea ziua în jur de —9..-10 grade pe întreg teritoriul ţării, iar nocturnele vor coborî până la —20 de grade.

Anterior, meteorologul șef al Serviciului Hidrometeorologic de Stat din Moldova, Svetlana Șahova, a explicat pentru Sputnik că această schimbare a vremii este legată de deplasarea unui ciclon sudic prin apropierea ţării noastre. Astfel, pe de o parte, ciclonul va influența asupra regimului precipitațiilor în zona noastră, iar pe de altă parte, va provoca deplasarea unui anticiclon rece din direcția Nord.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0