Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grindeanu: nu vreau să dezbinăm România

© Facebook / Sorin GrindeanuSorin Grindeanu
Sorin Grindeanu - Sputnik Moldova
Abonare
Sorin Grindeanu a declarat că va convoca duminică în regim de urgenţă o şedinţă de guvern pentru abrogarea ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal.

CHIŞINĂU, 4 feb — Sputnik. Chestiunea abrogării OUG pentru modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală a fost dezbătută sâmbătă seara de liderii PSD și ALDE. Astfel, modificările adoptate la Codul Penal marţi, prin ordonanţă de urgenţă, ar pute fi abrogate deja duminică.

Premierul României Sorin Grindeanu a declarat în urma acestor consultări că decizia a fost luată, iar mâine va face de urgenţă o şedinţa de guvern pentru abrogarea acestei ordonanţe.

„Nu vreau să dezbinăm România. România nu poate fi ruptă în două. În acest moment, prin ceea ce se întâmplă, România pare ruptă în două. E ultima mea dorinţa să se ajungă la aşa ceva", a declarata Grindeanu.

Totodată, el a opinat că argumentele pe care le-a avut guvernul în susţinerea ordonanţei de urgenţă nu au fost foarte bine comunicate. S-a creat confuzie şi distorsiuni care nu au nicio legătură cu ce s-a adoptat.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0