Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opinie: multinaţionalele scot oamenii la proteste în Bucureşti

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit unor surse, marile companii le dau liber angajaţilor pentru a ajunge la proteste, oamenii chiar sunt obligaţi de şefi să iasă în stradă, în caz contrar riscând să fie penalizaţi

CHIŞINĂU, 4 feb, Sputnik. Publicaţia Capital, cunoscuta revistă "a oamenilor de afaceri" face o selecție de declarații în susținerea informației conform căreia mari companii îşi pun angajaţii să protesteze, potrivit ro.sputnik.ro.

"Suntem ameninţaţi că dacă nu ieşim să strigăm împotriva lui Dragnea şi împotriva guvernului vom fi penalizaţi şi mai rău şi unii dintre noi vor fi daţi afară", citează Capital.

În documentar sunt citate mai multe surse ale autorului dar și din presa română, care vorbesc de presiuni asupra angajaților pentru a manifesta contra guvernului. Aceste presiuni s-ar petrece în întreaga țară.

Bogdan Duca - Sputnik Moldova
Bogdan Duca despre cine stă în spatele protestelor organizate de la București

"Mai mulţi angajaţi care lucrează în cadrul companiei au semnalat faptul că sunt obligaţi de şefi să iasă în stradă să protesteze împotriva măsurilor promovate de liderul PSD, Liviu Dragnea, în caz contrar urmând să fie penalizaţi la salarii", se menționează în material.

Analiza "Capital" face o legătură cu situații similare din SUA — și anume marile manifestații contra lui Donald Trump. Mari companii, nemulțumite de politica președintelui SUA în domeniul imigrației "îşi îndeamnă angajaţii să protesteze împotriva lui Trump".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0