Микрофон в студии радио Sputnik  - Sputnik Moldova
Radio
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Bogdan Duca despre cine stă în spatele protestelor organizate de la București

© Photo : Facebook.com/ Bogdan DucaBogdan Duca
Bogdan Duca - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
După ce ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanța de urgență de modificare a Codului Penal, precum și ordonanța de grațiere în calitate de proiect de lege, în România au demarat acțiuni de protest.
Bogdan Duca despre cine stă în spatele protestelor organizate de la București

În cadrul unui interviu oferit pentru Sputnik Moldova, analistul politic de la București Bogdan Duca a declarat că această ordonanță de urgență de modificare a Codului Penal nu este atât de nocivă precum spun unii formatori de opinie din România.

Bogdan Duca menționează că aceste modificări ale Codului Penal sunt, în primul rând, în folosul funcționarilor publici care sunt adesea condamnați la ani grei de pușcărie pentru că au luat mită de 60 de lei.

Referinduse la criticile aduse PSD-ului de către președintele Român Klaus Iohannis, care a declarat că această ordonanță, aprobată marți seara de Guvernul Român, este un act de injustiție și un atentat la democrație, Bogdan Duca a spus următorul lucru:,,Domnul Iohannis își pregătește candidatura pentru al doilea mandat prezidențial și să își reconstruiască imaginea și forța politică'', a spus Duca.

Totodată, Duca a spus că aceste proteste care au loc în România sunt, cel mai probabil, organizate de șeful statului român.

În același timp, Bogdan Duca a spus că guvernul PSD, nu ar trebui să cedeze în fața acestor provocări și manifestații stradale.

Autor: Tatiana Cebotari

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0