Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova are nevoie de 200 de milioane de euro pentru gestionarea deșeurilor

© Sputnik / Сергей Ермохин / Accesați arhiva multimediaGunoi, substanțe toxice
Gunoi, substanțe toxice - Sputnik Moldova
Abonare
La prima ședință a Grupului de Lucru privind Managementul Deșeurilor, care a avut loc la Ministerul Mediului, membrii acestuia au menționat că, în prezent, în Moldova, practic lipsește infrastructura de gestionare a deșeurilor

CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Deșeurile rămân a fi o sursă de poluare a tuturor componentelor de mediu în Republica Moldova. La prima ședință a Grupului de lucru privind managementul deșeurilor, care a avut loc la Ministerul Mediului, membrii acestui organism au menționat că, în prezent, în Moldova, practic lipsește infrastructura de management a deșeurilor, iar metoda de gestionare a lor se reduce la colectarea deșeurilor în amestec și depozitarea lor pe teren gol — în rampe de gunoi.

ПОЛИГОН, МУСОР, МЕШКИ, ОТХОДЫ. Gunoi, boschetari, poligon - Sputnik Moldova
Societate
Catastrofă ecologică: din vina cui Moldova se scufundă în gunoi

Potrivit membrilor Grupului de lucru, prin implementarea prevederilor Strategiei de Gestionare a Deșeurilor va fi redus impactul de la gestionarea inoportună a deșeurilor asupra mediului și sănătății populației.

Pentru realizarea Programului de Investiții în Domeniul de Management al Deșeurilor, estimat la valoarea de 200 de milioane de euro, Ministerul Mediului este în negocieri cu Banca Europeană de Investiții, care este interesată să investească în modernizarea sectorului de management al deșeurilor la nivel de țară și care intenționează să acorde Republicii Moldova un împrumut în valoare de 100 de milioane de euro. La fel, există o colaborare în acest sens și cu BERD, care ar putea oferi un credit țării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0