Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

La Chișinău are loc inaugurarea ambasadei Austriei

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Accesați arhiva multimediaMinistrul de externe al Austriei Sebastian Kurz
Ministrul de externe al Austriei Sebastian Kurz - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul austriac al Afacerilor Externe, Sebastian Kurz, se află într-o vizită oficială de două zile la Chișinău și va participa la inaugurarea misiunii diplomatice a Austriei în Moldova.

CHIȘINĂU, 3 feb — Sputnik. Vineri seara șeful Diplomației Moldovenești, Andrei Galbur, a susținut o conferință de presă comună cu omologul său austriac, Sebastian Kurz, în cadrul căreia cei doi oficiali au remarcat ascensiunea relațiilor dintre țările lor, dar și importanța faptului că la Chișinău va fi inaugurată ambasada Austriei.

Heinz Fischer - Sputnik Moldova
Președintele Austriei: sancțiunile UE impuse Rusiei dezavantajează ambele părți

Pe lângă aspectele legate de relațiile moldo-austriece, Sebastian Kurz a vorbit și despre situația critică în care s-au pomenit locuitorii regiunii de est a Ucrainei, care mor și suferă pe acest timp rece din cauza faptului că părțile implicate în conflict au reluat ostilitățile militare. El a calificat drept inacceptabilă această situație și a chemat la încetarea imediată a focului.

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău a subliniat faptul că Sebastian Kurz vizitează țara noastră în calitate de preşedinte în exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa. În cadrul vizitei va fi abordată inclusiv problematica ce ține de reglementarea transnistreană.

Sâmbătă Kurz va merge în vizită la Tiraspol.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0