Președintele Austriei: sancțiunile UE impuse Rusiei dezavantajează ambele părți

© Sputnik / Владимир Федоренко / Trecere la banca de fotografiiHeinz Fischer
Heinz Fischer - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Austria insistă ca Uniunea Europeană să revizuiască toate posibilitățile dezvoltării relațiilor cu Rusia și „să găsească o cale comună", a declarat președintele Austriei, Heinz Fischer, la întâlnirea cu spicherul Dumei de Stat a Federației Ruse, Serghei Narâșkin.

CHIȘINĂU, 6 apr — Sputnik. Președintele federal al Austriei, Heinz Fischer, a declarat despre necesitatea de a găsi o cale care ar duce la anularea majorității sancțiunilor UE asupra Rusiei, transmite RIA Novosti.

„Eu spun mereu sincer, oriunde aș merge, că sancțiunile sunt ceea ce nu avantajează nici o parte", a spus liderul austriac la întâlnirea cu președintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Serghei Narâșkin.

În același timp, politicianul a subliniat că Austria este „un membru loial al Uniunii Europene".

„Este necesar de analizat toate posibilitățile dezvoltării relațiilor dintre Rusia și Uniunea Europeană. Cel mai important — trebuie să găsim o asemenea cale care să fie o cale comună pentru noi toți", a menționat Fischer.

Встреча глав МИД РФ и Германии С. Лаврова и Ф. Штайнмайера, Serghei Lavrov - Sputnik Moldova
Lavrov: UE trebuie să facă front comun cu Rusia, lăsând jocurile geopolitice

La rândul său, spicherul Dumei de Stat a FR și-a exprimat speranța că Viena va continua o politică deschisă în raport cu Rusia. Narâșkin a apreciat vizita președintelui austriac la Moscova ca deschidere către dialog. În timpul discuțiilor dintre cei doi, oficialul rus a constatat reducerea volumelor comerciale între țări în ultimii doi ani.

Relațiile dintre Rusia și Occident s-au înrăutățit în legătură cu situația din Ucraina. Țările UE au introdus mai întâi sancțiuni individuale împotriva unor persoane fizice, care sunt valabile până pe 15 septembrie 2016. Măsurile restrictive sectoriale, care au efect asupra unor sectoare întregi ale economiei, sunt valabile până pe 31 iulie, iar sancțiunile împotriva Crimeei — până pe 23 iunie.

Ca răspuns, Rusia a limitat importul de produse alimentare din țările care i-au impus sancțiuni. În iunie 2015 Rusia, urmând acțiunile UE, a prelungit embargoul la produsele alimentare pentru un an, până în august 2016.

Fluxul de știri
0