Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Serviciul 112 va fi funcțional în Moldova din a doua jumătate a anului viitor

© ziaruldeiasi.roSMURD Iași
SMURD Iași - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a demarat etapa de achiziționare a sistemului informațional 112, care urmează să-și înceapă activitatea din semestrul trei al anului viitor.

CHIȘINĂU, 3 feb – Sputnik. Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari, a convocat o ședință de lucru cu responsabilii de implementarea în Republica Moldova a serviciului unic pentru apeluri de urgență 112.

„Implementarea Serviciului 112 este un lucru foarte important pentru stat, dar și pentru cetățeni, deoarece va spori calitatea serviciilor de urgență. Sarcina este ca serviciul 112 să devină funcțional cât mai curând”, a declarat ministrul.

Potrivit lui Liviu Oboroc, director al Serviciului Național Unic pentru apelurile de urgență 112, au fost realizate un șir de acțiuni ce țin de aspectele normative și organizaționale privind funcționarea instituției, în special fiind elaborate un set de regulamente, schema de încadrare a personalului, achiziționat domain-ul www.112.md, au fost identificate sediile centrelor de preluare a apelurilor.

Служба 112 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Trei ministere au discutat cum va fi implementat în Moldova serviciul 112

În cadrul ședinței, a fost aprobat caietul de sarcini pentru crearea infrastructurii de comunicații și a sistemului informațional automatizat al serviciului 112. Documentul a fost elaborat cu suportul unei echipe de experți internaționali.

Totodată, s-a decis inițierea licitației internaționale pentru achiziționarea sistemului informațional automatizat al serviciului 112. Licitația a demarat pe 3 februarie și urmează să se încheie pe 15 martie.

Conform Planului de Acțiuni privind Implementarea Serviciului Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112, testarea sistemul dat va avea loc până la sfârșitul lui 2017, iar darea în funcțiune totală urmează să aibă loc în trimestrul trei al anului viitor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0