Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Trei ministere au discutat cum va fi implementat în Moldova serviciul 112

© SputnikСлужба 112
Служба 112 - Sputnik Moldova
Abonare
Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe comune a conducerii Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne.

CHIŞINĂU, 7 noi – Sputnik. O echipă de experți internaționali urmează să definitiveze și să furnizeze cerințele tehnice până la finele lui noiembrie, iar ulterior să fie anunțată licitația internațională pentru crearea în Moldova a Sistemului informațional automatizat 112 și resetarea rețelelor de comunicații.

Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe comune a conducerii Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Ministerului Sănătății și Ministerului  Afacerilor Interne.

Служба 112 - Sputnik Moldova
Serviciul apelurilor de urgență 112, lansat anul acesta în regim de testare

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari, a menționat că acum se proiectează arhitectura viitorului sistem.

„Această etapă este una extrem de responsabilă, pentru că, practic, va determina cât de eficient va fi SIA 112”, a declarat Botnari.

În acest context, participanții la discuții au convenit regionalizarea procesului de prelucrare a apelurilor de urgență, prin unificarea dispeceratelor specializate după principiul teritorial, lucru ce va eficientiza procesele, dar și va optimiza considerabil costurile.

„Ne-am propus să achiziționăm cele mai moderne, dar și optimale tehnologii pentru Serviciul 112, inclusiv module și softuri de ultima generație pentru geolocație”, a declarat Botnari.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0