Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Violențe noaptea trecută la București: jandarmi au fost nevoiți să riposteze

© AP Photo / Vadim GhirdaViolențe la București
Violențe la București - Sputnik Moldova
Abonare
Protestele de la București au degenerat noaptea trecută în violențe: un grup de manifestanți a atacat forțele de ordine

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Potrivit estimărilor, la acțiunea de protest de miercuri seara din Piața Victoriei de la București au participat peste 100.000 de persoane.

La un moment dat, un grup de manifestanți a atacat cordoanele de jandarmi cu petarde, pietre și sticle în timpul acțiunilor de protest din fața clădirii guvernului. Forțele de ordine au fost nevoite să riposteze, inclusiv prin utilizarea gazelor lacrimogene

Potrivit martorilor, ar fi fost vorba de aproximativ 100 de tineri agresivi, membri ai unor galerii de fotbal.

Bogdan Duca - Sputnik Moldova
Bogdan Duca despre cine stă în spatele protestelor organizate de la București

Trupele speciale ale jandarmeriei au venit masiv în preajma clădirii Guvernului pentru a menține ordinea publică, în timp ce unii manifestanți au încercat să facă un zid viu între forțele de ordine și grupurile de provocatori.

Jandarmii au reușit să disperseze protestatarii agresivi, protestul de la sediul Guvernului încheindu-se după miezul nopții. Presa din România scrie că au fost reținute în jur de 20 de manifestanți violenți. Provocatorii aveau asupra lor sticle incendiare, petarde, torțe.

În urma violențelor, câteva persoane au fost rănite și au ajuns la spital, printre aceștia fiind și jandarmi.

Potrivit ziarului Cotidianul, liderul celor care au provocat forțele de ordine ar fi Elias Bucurică, liderul galeriei Dinamo, care ar mai fi fost în prim-planul unor acțiuni de acest gen în anii precedenți.

Carmen Dan, ministrul de Interne al României, a făcut apel la protestatarii din Piața Victoriei, îndemnându-i să manifeste pașnic și să se distanțeze de grupurile de provocatori.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0