Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin este deschis spre un parteneriat și cu alte țări, dar vrea garanții

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин и премьер-министр Венгрии Виктор Орбан (справа) во время встречи в Будапеште
Президент РФ Владимир Путин и премьер-министр Венгрии Виктор Орбан (справа) во время встречи в Будапеште - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii rus și ungar au discutat joi, la Budapesta, relațiile bilaterale dintre țările lor în mai multe domenii, inclusiv energetic și comercial

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Referindu-se la cooperarea energetică dintre Rusia și Ungaria, Putin a spus că Ungaria este un partener de încredere, capabil de plată și stabil.

„Noi înșine suntem interesați de livrarea hidrocarburilor pe piață și vom căuta să realizăm aceste planuri prin orice mijloace. Cu siguranță, le vom găsi. Vreau să fie clar pentru toată lumea: nu vom politiza aceste subiecte cu caracter economic", a declarat președintele rus.

Victor Orban - Sputnik Moldova
Viktor Orban: victoria lui Donald Trump e o "veste minunată"

Totodată, acesta nu a exclus stabilirea altor trasee de furnizare a gazelor naturale în Europa.

Liderul de la Kremlin a mai adăugat că Rusia nu are de gând să se supere nici pe Bulgaria, nici pe alte țări pentru că nu au găsit curajul la timpul potrivit să se opună deciziilor Comisiei Europene.

„Dacă sunt gata să revină la această problemă, noi suntem dispuși să reluăm discuțiile, însă avem nevoie de garanții. Nu mai putem și nu mai dorim să suportăm pierderi", a subliniat Putin.

După care el a mai adăugat: "Dacă vom avea această abordare, inclusiv cu Bruxellesul, aceasta va contribui la bunele relații bilaterale, cât și la securitatea energetică a întregului continent".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0